A mai témánk a matracok és az egészség kapcsolata lesz, mennyire szoros köztük ez a kapcsolat? A matracok nagy meghatározói az életmód és az egészség helyes menetének, szóval igen erős az előbb említett kapcsolat, hisz naponta jó esetben 8 órát, vagy többet töltünk rajta.

Egy rossz, kényelmetlen matrac sajnos nagyon könnyen tönkre tudja tenni gerincünket és a derekunkat, és nem kívánatos hátfájást okozhat rendszeres használata a nap 24 órájában. Hogy milyen a rossz matrac? A rossz matrac nagyon besüpped, és a süppedés következében a hátad felveszi azt az alakod, amennyire a matracod benyomódik. Az puhább matracok különösen azon embereknek egészségtelen, akik gyakran szoktak hanyatt fekve aludni, nekik mindenképp egy keményebb matracra kéne áttérni, ugyanis az nagyon jó tud lenni a gerincfájdalom orvosolására. Sajnos a kemény matracoknak is vannak bizonyos hátulütői, de csak azoknak, akik gyakran fekszenek oldalt alvás közben. Egyes mérések kimutatták, hogy a kemény matracok könnyen lassítják azon emberek vérkeringését, akik oldalra fekszenek rajta huzamosabb idejig, több hónapon vagy éven át.

Visco matrac

 

 

 

 

 

 


És még néhány érdekesség, állítólag néhány bio matrac sokkal jobb alvást biztosít, és egészségesebb mint egy hagyományos kemény vagy puha matrac. A bio matracok közé tartozik például a kókusz matrac, amely könnyebben álomba ringatja a használóját... erre igazából semmi konkrétum nincs egyenlőre, minden embernél máshogy működik.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-gyogyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr482037403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása