Miután az ember 30 évessé válik, egyre jobban kell tartania a hátfájástól, ami az emberek majdnem 80%-át kísérti. A hátfájástól számos módon megszabadulhatunk, de természetesen nem 1-2 órán, és nem is 1-2 napon fog múlni, hanem több heten át.

Az első dolog, amit figyelembe kell venned, hogy mikor a legerősebb a hátfájás panasza? Ez sok mindent megmagyaráz, különösen azon személyek esetében, akik leginkább reggel szenvednek a hátfájástól. A reggeli hátfájás okozója 99%-ban a matrac elavultsága, és alacsony komfort szintje (kényelmetlensége), ezért mielőbb matrac csere javasolt. Ez még a jobbik eset, mert van amikor a hátfájást nem a rossz matrac okozza, hanem egyszerűen valami gerincbetegség, legrosszabb esetekben a gyakran előforduló gerincsérv, és a deréksérv. Ezeket műtéttel meg lehet oldani, bár igen nagy a rizikója, hogy valamit elrontanak az orvosok, és egész életedre mozgásképtelen leszel... akkor mi javasolt ilyen esetekben?

Gerinc-, és hátfájás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gyógytorna egy remek megoldás arra, hogy gerincünk "egészséges" legyen, és tartásunk helyessé válhasson, ha ez eddig nem így volt. Az ilyen típusú sérvek mellett sajnos számolni kell azzal, hogy a sportok többségét kerülni kell életed végéig, pusztán egészségügyi okok miatt. Visszatérve a gyógytornákra, heti 1-2 alkalom 1 órás torna bőven elég ahhoz, hogy gerinced a "helyes útra térjen". A gyógytorna mellett az úszás is egy remek sport ahhoz, hogy javítson a tartásodon, és erősítse a hátizmodat.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-gyogyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr752269084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása