Mint már azt általános- és középiskolában is tanulhattátok, a vitaminok nagyon fontos szerepet játszanak a szervezet helyes működésében. Meghatározzák a többi tápanyag felhasználását és befolyásolják az enzimek működését. A betegségek többnyire a vitaminok hiánya végett alakulnak ki, az egészség, és az immunitás pedig elérhető a folyamatos vitaminszedéssel, egyszerű nem?

Vitamindús, egészséges étel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel közeleg a nyár, így egyre könnyebbé válik vitaminokat bevinni a szervezetünkbe. Míg télen különböző multivitaminos tabletták, gyógyszerek segítségével juttathatunk vitaminokat szervezetünkbe, addig nyáron szinte minden gyümölcsből és zöldségből fel tudjuk venni, a számunkra szükséges vitaminokat, ha rendszeresen fogyasztjuk őket. Bizonyára mindenki tudja, hogy a vitaminok két fő kategóriába sorolhatjuk, ezek a vízben oldódó, és zsírban oldódó vitaminok. A vízben oldódó vitaminok szedése napi szinten szükséges, mivel hamar lebomlanak a szervezetben, míg a zsírban oldódóak sokkal tovább megmaradnak.

A vitaminok többsége megtalálható ebédünknél, vacsoránknál, vagy akár reggelinknél is, de azért nem árt külön odafigyelni, hogy rendszeresen szedjük őket, mert hiányuk komolyabb betegségeket is okozhatnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-gyogyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr831976124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása