Manapság a fogászat egyik legelterjedtebb és legdivatosabb ága az esztétikai fogászat. Miért? Mert az esztétikai fogászat nem is egészségügyi szempontból fontos, hanem a szépség szempontjából, ugyanis az emberek egy szebb mosoly érdekében érdeklődnek az esztétikai fogászatok iránt. Sajnos kijelenthetjük, hogy az emberek többsége már nem is a fogai egészsége miatt látogatja meg fogorvosát, hanem csupán azért, mert ő szebb mosolyt akar. Ebből látszik, hogy az emberek a 21. században fontosabbnak tartják a szépséget, mint az egészséget, lásd mellplasztika. A mellplasztika például számos kockázatot rejt magában, és idővel még rondábbá válik ez a testrész, mintha akkor semmit se csináltak volna vele, de hát ízlések és pofonok...

Fogfehérítés

Na de térjünk vissza az esztétikai fogászatra. Az emberek már gyakorlatilag úgy mennek fogorvoshoz, mintha kozmetikushoz, vagy szoláriumba mennének. A fogfehérítés manapság rendkívül elterjedt például a dohányosok, az idősebbek, és a modellek körében. A fogfehérítés nem egy bonyolult művelet, annyiból áll, hogy 3-szor rá villantanak UV lámpával a fogadra, bekenik valami érdekes krémmel, amiről gőzöm sincs, hogy micsoda, vagy mi a neve, de a fogfehérítés menete, ma már igen egyszerűnek bizonyulhat. A fogszabályozás is igen elterjedt, és egyre designosabb fogszabályozási ötletek születnek, ilyen például a láthatatlan fogszabályzó, amely valamennyire látszik, de mégis úgy lett kitalálva, hogy az adott páciens fogszínéhez illeszkedjen. De vannak kifejezetten színes fogszabályzó a rózsaszíntől kezdve egészen a zöldig és a kékig :) a fogszabályozásnak két fajtája ismeretes ma, ez a rögzített fogszabályozás, amikor a fogszabályzót úgy rögzítik a fogakhoz, hogy az eltávolíthatatlan, és van az eltávolítható fogszabályzó, melyet általában éjszakára tesznek fel az emberek maguknak.

Hát nagyából ennyit a fogászat főbb ágairól és sajátosságairól :)

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-gyogyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr441651106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása