Hogy valójában mi is az a táplálkozási tanácsadás? Hogy zajlik le az egész? Először is a páciens részt vesz egy egészségügyi állapotfelmérésen, és ott kiderítik, hogy hogyan kéne változtatni az életmódon, valamint a táplálkozási szokásokon.

A táplálkozási tanácsadó segít egy megfelelő étrend kialakításában, és a helyes étkezési szokások kialakítása a fő feladata. Ahhoz viszont, hogy tudjunk változtatni a táplálkozási szokásainkon, valamilyen szinten minden esetben (vagy kicsi vagy nagy mértékben) változtatni kell az életmódon is, tehát a táplálkozási tanácsadó egyben életmód tanácsadó is.

Persze ebből adódóan egyértelmű, hogy az ilyen szakember fogyókúrával is foglalkozik, tehát ha fogyni szeretnél, vagy egészségesebb életmódra akarsz váltani, akkor ne pazarold a pénzed különböző fogyókúra DVD-kre, meg egyéb tornás filmekre, menj el egy táplálkozási tanácsadóhoz, ő tényleg tudja mi kell neked!

Ma-Uri masszázs

Címkék: masszázs ma uri masszázs

2011.08.10. 11:24

A Ma-Uri masszázs az egyik legnépszerűbb masszázs egész Európában. Népszerűsége nem csak ősi múltjának köszönhető, hanem erejének is. A Ma-Uri masszázs elősegíti minden emberben a pozitív gondolkodást, miután végzett veled a masszőr, máris másképp nézel a világra. Ha stresszesek a napjaid, legyen szó munkáról, vagy csak szimplán a családról, akkor egy Ma-Uri masszázs sokat segíthet!

Narancsbőr kezelése

Címkék: narancsbőr

2011.07.25. 11:18

Sokakban bizonyára felmerül a kérdés, hogy valójában miért is alakul ki a narancsbőr? Mi állhat a háttérben. És persze az állandósult fő kérdés sem maradhat el... hogyan lehet megszabadulni tőle?

Narancsbőr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

narancsbőr kialakulása a zsírszövetekhez vezethető vissza. Ezek között a szövetek között előfordulhat, hogy felhalmozódnak különböző méreganyagok, amik a bőr sima felületét rücskössé, és gödrössé alakítják. A narancsbőr nem csak teltebb nőknél jelentkezhet, ugyanúgy előfordulhat karcsúbb, vékonyabb testtípusoknál is. Ha gyorsan akarsz megszabadulni a narancsbőrtől, és biztosra akarsz menni, akkor érdemes elmenned egy testkozmetikáshoz, aki profi a munkájában.

Pilates torna

2011.07.01. 14:34

Pilates torna már több 100 éve létezik, még is csak az utóbbi években kezdett elterjedni Magyarországon. A Pilatesnek 5 alapelve van: medence, mellkas, vállak, nyak helyzete, valamint a helyes légzés.

 

 

 

 

 

 

 

 

A helyes légzés elsajátítása a Pilates során rendkívül fontos, mivel segít a feszültségoldásban, és segít biztosítani a megfelelő oxigénellátást a mozgás számára. A Pilates torna tökéletes az ízületek, és az izmok állóképességének növeléséhez, ami magába foglalja azt a tényt is, hogy kevésbé lesznek sérülékenyek. További előny még, hogy javítja a sérülések regenerálódási idejét, de ehhez természetesen gyakori/rendszeres Pilates gyakorlatok végzésére van szükség.

Medence - Úszás

2011.06.20. 10:58

Az úszás az egyik legegészségesebb sport a világon, megmozgatja minden porcikádat. Mivel az uszodák, és a strandok mind tele vannak ilyenkor nyáron, érdemes azon elgondolkozni, hogy lehet előnyös lenne egy medence építtetése a kertbe. Természetesen több fajta medence is létezik, a felfújhatósat, és az összerakósat nemigen ajánlom, mivel rengeteg probléma van velük. Ha már medencét szeretnénk kertünkbe, akkor legyen jó, amiben tényleg tudunk úszkálni, és lazulni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És persze további előnyök közé tartozik, hogy itt nincs megszabva hogy ugrálhatsz-e vagy sem, azt csinálsz amit szeretnél :)

Tartós szőrtelenítés

Címkék: szőrtelenítés

2011.06.06. 10:52

Sokan kérdezik a nők és a tinilányok táborából, hogy vajon mi is a titka a tartós szőrtelenítésnek? Borotva, gyanta, vagy az epilálás?

Nos a borotva a három megoldás közül a legrosszabb, ha tartós szőrtelenítést szeretnénk elérni, ugyanis az csak úgymond levág egy darabot a szőrszálból, ami még meg is erősíti mikor napok múlva elkezd kinőni.
A gyantázás a legfájdalmasabb módja a tartós szőrtelenítésnek, előnyösebb viszont mint a borotva, ez már csak tőled függ, hogy bírod e a fájdalmat 2 hetente, vagy amilyen gyorsan visszanőnek a szőrszálak neked, az viszont tény hogy gyantázás után lassabban nőnek vissza a szőrszálak.
Az epilálás gyakorlatilag a legelőnyösebb eszköz a tartós szőrtelenítéshez, mivel néhol a gépnek sikerül tövestül kitépni a szőrszálat, viszont szőrtelenítés után valószínűleg lesz pár piros pöttyöd.
 

Craniosacralis

Címkék: hátfájás craniosacralis

2011.04.22. 10:35

A craniosacralis kezeléseket manapság igen sokan veszik igénybe, és ez az igénybevételi skála folyamatosan növekszik. Nem ciki az egyáltalán, ha nem tudod mi az a craniosacralis, mert még csak most kezd igazán népszerűvé válni, de ha nem szeretnél lemaradni erről a nagyszerű terápiáról, íme néhány info róla.

Hogy mire használható ez a terápia leginkább? Nos a craniosacralis majdnem mindenre jó, feloldja a stresszt, erősíti az immunrendszert, vagy megerősíti a test teljes energiarendszerét! A kezelés egy mikromanipulációs módszeren alapul, amely segítségével a kezelő eljuthat a páciens bármely porcikájához, és befolyásolni tudja azt, így különböző mozgásszervi problémák orvosolására is remek lehetőség a craniosacralis terápia: a hátfájás, a derékfájás, vagy akár a fejfájástól is könnyen megszabadulhatsz :)

Mi az a jóga?

Címkék: jóga

2011.02.14. 16:53

Sokakban felmerül kérdés: mi is az a jóga? Miben különbözik a többi mozgásrendszertől? A jóga egy fenomenális élményt nyújt alkalmazójának: helyes testtartás, forróság árad szét a testben, amely jelzi, hogy az energiacsatornák megnyíltak szervezetünkben.

A jóga nem egy sport, inkább mozdulatsorok kombinációja, amelyek könnyen segítenek különböző betegségek elmulasztásában, magabiztosabbá tesz, pozitívabb leszel, és akár még a személyiségeden is javít (nyugodtabb, türelmesebb, és kiegyensúlyozottabb leszel). A jóga természetesen minden korosztály számára elérhető, mind gyerekek, mind felnőttek gyakorolhatják. Ha jógázni szeretnél, de még sosem csináltad, akkor két lehetőség közül érdemes választanod: szerzel egy oktató DVD-t, vagy beiratkozol egy jóga iskolába, mind a kettő jó megoldás arra, hogy profi szinten elsajátítsd a mozdulatokat :)

Magyarország lakosságának majdnem fele szenved napi szinten hátfájástól, fejfájástól, vagy derékfájástól. Van aki úgy tartja, hogy a matraccal van probléma, van aki úgy tartja, hogy gyógytorna lehet csak a megoldás, azonban van egy módszer, amellyel megszüntethetjük az előbb említett fájdalmak bármelyikét: Alexander technika.

Alexander technika

 

 

 

 

 

A fájdalmat derékfájást, és a hátfájást többnyire a feszült izmok következménye. A túlterhelt izmok nem feltétlenül a fizikai megerőltetés következményei, hanem például a helytelen testtartásé. Az Alexander technika nem egy torna, csupán egy oktatási módszer, mely során a "beteg" megtanulja, hogy milyen a jó testtartás. Nem csak megtanulja, hanem megszokja, ezáltal heteken belül elmúlik a nemkívánatos hátfájás.

Miután az ember 30 évessé válik, egyre jobban kell tartania a hátfájástól, ami az emberek majdnem 80%-át kísérti. A hátfájástól számos módon megszabadulhatunk, de természetesen nem 1-2 órán, és nem is 1-2 napon fog múlni, hanem több heten át.

Az első dolog, amit figyelembe kell venned, hogy mikor a legerősebb a hátfájás panasza? Ez sok mindent megmagyaráz, különösen azon személyek esetében, akik leginkább reggel szenvednek a hátfájástól. A reggeli hátfájás okozója 99%-ban a matrac elavultsága, és alacsony komfort szintje (kényelmetlensége), ezért mielőbb matrac csere javasolt. Ez még a jobbik eset, mert van amikor a hátfájást nem a rossz matrac okozza, hanem egyszerűen valami gerincbetegség, legrosszabb esetekben a gyakran előforduló gerincsérv, és a deréksérv. Ezeket műtéttel meg lehet oldani, bár igen nagy a rizikója, hogy valamit elrontanak az orvosok, és egész életedre mozgásképtelen leszel... akkor mi javasolt ilyen esetekben?

Gerinc-, és hátfájás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gyógytorna egy remek megoldás arra, hogy gerincünk "egészséges" legyen, és tartásunk helyessé válhasson, ha ez eddig nem így volt. Az ilyen típusú sérvek mellett sajnos számolni kell azzal, hogy a sportok többségét kerülni kell életed végéig, pusztán egészségügyi okok miatt. Visszatérve a gyógytornákra, heti 1-2 alkalom 1 órás torna bőven elég ahhoz, hogy gerinced a "helyes útra térjen". A gyógytorna mellett az úszás is egy remek sport ahhoz, hogy javítson a tartásodon, és erősítse a hátizmodat.

süti beállítások módosítása