Az egészséges életmód hangoztatásakor többnyire felmerül a tisztaság kérdése is, ugyanis az egészség és a tisztaság mondhatni egyenes arányban áll egymással. Persze, embere válogatja, van, aki szívósabb, mert talán erősebb az immunrendszere - de ez nem jelenti azt, hogy koszban él.

Környezetünk tisztítása - tisztán tartása elengedhetetlen a higiénikus körülmények kialakításához, ez többnyire a rendszeres porszívózással, takarítással érhető el, természetesen a lakás minden részében - a hálószoba és nappalihoz képest a konyha és a fürdőszoba tisztítása ráadásul nagyobb prioritást kell, hogy kapjon.

Egy üzemben, vagy bármely nyilvános toalettben elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű kéztörlő papírok, szappanadagolók és felmosószerek, tisztítószerek segítségével tisztán tartott mosdók, mellékhelyiségek jelenléte.

Mindez, így együtt persze elég ritkán van jelen kis hazánk nagy vendéglátóiparában, de azért vannak még korrekt létesítmények, ahol a tisztaságra vigyáznak.

Mostanság pedig, a nagy influenzajárványok korában nem csak az oltásra érdemes gondolni, hanem például gyakrabban kell kezet mosni - tisztálkodni, de a levegőcsere is ajánlott, hiszen a párás, fülledt környezetet jobban szeretik a bacilusok.

És természetesen a sűrű takarítási tennivalóinkat se felejtsük el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-gyogyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr771505176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása