A szép, szabályos fogsor minden embernek az álma. Azonban azon már csak kevesen gondolkoznak el, hogy a fogszabályozás nem csak a szépség témáját érinti, hanem bizony az egészséget is. Sokan csak legyintenek egyet, és azt mondják, hogy nem olyan vészes a fogsorom, ezért kerülöm a fogszabályozást, és ez egy nagyon helytelen elmélet!

A fogszabályozás egészségügyi szempontból is fontos, ugyanis a fogsor állapotától, a fogak elhelyezkedésétől függ, hogy mennyire jól rágod meg amit eszel. Elsőre valószínűleg hülyén hangzik, de gondolj bele, hogy ha rés van két fogad között, akkor ha azok közé kerül a kaja, akkor az kevésbé lesz megrágva, mint amit a fogaiddal rágtál meg. Egy-két alkalommal ez nem is lenne baj...csak ha életre szólóan ilyen a fogsorod, akkor sajnos az komoly emésztési problémákat is okozhat az idő telésével párhuzamosan, tehát nagyon is könnyen kapcsolható az egészség témájához. A fogszabályozás nem egy vészes dolog, az első napok után fájni fog minden falat megrágása, ezért ajánlott, hogy valami pürésebb ételt egyél, ami kevésbé veszi igénybe a fogaidat, például krumplipüré, vagy tejbegríz.

Rózsaszín fogszabályzó

 

 

 

 

 

 

A fogszabályozás folyamata: először is a fogorvos felmérést mér a fogaidról, hogy milyen fogszabályzóra lesz szükség, elég egy éjszakai fogszabályzó, vagy rendes fogszabályozás szükséges. Amint ez kiderült, pár nap után megkezdődik a fogszabályozás, ami kb. félórát vesz igénybe, kapsz nyálelszívót, és egyesével felrakják a gyűrűket a fogaidra. Eleinte nagyon húzni fogja a fogaidat, de ki lehet bírni, 3 nap után elmúlik. Általában szükséges havonta visszamenni a fogszabályozást végző orvoshoz, aki kicsit majd mindig meghúzza a drótokat, és ezáltal fognak a fogaid rendezetten katonasorban állni egymás mellett.

Meddig kell hordanom a fogszabályzót? Ez attól függ, hogy mekkora rések vannak a fogaid között, és hogy mennyire hajlamos fogsorod a változásra, ezért saccol általában minden fogorvos, mert konkrétumot csak hónapok után lehet mondani.

Fogszabályozás = Egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-gyogyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr131959639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása