A túrázás az egyik legegészségesebb sport ma a világon. Igaz nem nagyon sorolhatjuk a sportok közé, viszont rendesen kifárasztja az embert, ha a túra egy hosszabb típusára indul el. Miért egészségesebb ez a tevékenység, mint a többi sport?

Túrázás a hegyekben

 

 

 

 

 

 

 

Túrázások többnyire vidéken szoktak lenni, inkább hegységekben, ahol köztudott, hogy sokkal tisztább a levegő, mint Budapesten. Miközben mozgunk, és folyamatosan fáradunk a túrázás során, nem a füstös levegőt szívjuk magunkba, hanem egy sokkal tisztább levegőt. Gyakorlatilag nem is kell futnunk, mint a többi sportban, csupán sétálunk, és alig vesszük észre, hogy megerőltetjük magunkat, és fáradunk. Ha valami nagyon leköti az ember figyelmét, például a tájban való gyönyörködés, a társalgás, akkor észre se veszi, hogy már fáj a lába, és kezd rettenetesen kifáradni, míg például a focinál rögtön bedobnak a mély vízbe, és gyorsan kell futnod, ha el akarod érni a labdát. A túrázásnál csak egy egészségesebb tevékenység van, ez pedig az úszás. Minden orvos, különösen az ortopédiával foglalkozó szakemberek javasolják az úszást, mivel észre sem veszed, de minden porcikádat megmozgatja, mikor a víz felszínén akarsz maradni, és úszol. Kényelmetlen helyzet azonban, ha nem tudsz úszni, és túl hideg van az úszáshoz. Egy téli, vagy késő őszi reggelen például borzalmas uszodába menni, különösen akkor ha nem kocsival mész. Télen viszont még alkalmas a túrázás az enyhébb napokon, amikor nem szakad a hó, de ügyeljünk arra, hogy rendesen öltözzünk fel, mert mint az előbb mondtam, észre se vesszük hogy zihálunk, és már nyakunkon is van a nemkívánatos tüdőgyulladás!

Kellemes túrázást!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-gyogyaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr722201071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása